poniedziałek, 2 lutego 2015

Tortilla z warzywami


 
Składniki na placki:
1 szklanka mąki orkiszowej
0,5 szklanki ciepłej wody
szczypta soli

Farsz:
0,5 opakowania warzyw na patelnię 
1 cebula
1 łyżka masła
przyprawy: bazylia, oregano, tymianek
100 gram serka wiejskiego

Sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku

Cebulę pokroić i zeszklić na maśle. Dodać warzywa, przyprawy i smażyć. Pod koniec dodać serek wiejski.

Do jogurtu naturalnego dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszać.

Mąkę przesiać, dodać sól. Dolewać wodę i wyrabiać. Jeśli ciasto mocno się klei, dodać trochę mąki.
Ciasto rozwałkować i smażyć na suchej patelni.

Przygotowane placki posmarować sosem i wyłożyć na nie farsz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz