Składniki na placki:
1 szklanka mąki orkiszowej
0,5 szklanki ciepłej wody
szczypta soli
Farsz:
0,5 opakowania warzyw na patelnię
1 cebula
1 łyżka masła
przyprawy: bazylia, oregano, tymianek
100 gram serka wiejskiego
Sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
Cebulę pokroić i zeszklić na maśle. Dodać warzywa, przyprawy i smażyć. Pod koniec dodać serek wiejski.
Do jogurtu naturalnego dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać sól. Dolewać wodę i wyrabiać. Jeśli ciasto mocno się klei, dodać trochę mąki.
Ciasto rozwałkować i smażyć na suchej patelni.
Przygotowane placki posmarować sosem i wyłożyć na nie farsz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz